Zuidpier

Sinds januari 2018 is Aquatech-Diving operatief op het Caraïbisch Bonaire. Na het verschepen van containers met materiaal, gereedschap, duikbenodigdheden en een ponton, is Aquatech-Diving begonnen om de zuidpier in Kralendijk te renoveren. De renovatie is in februari 2018 gestart en in december succesvol afgerond.  De werkzaamheden zijn begonnen met het vernieuwen van het oppervlakte van de pier. De onderzijde van de pier is hersteld met glasvezelwapening dat beter bestand is tegen het zoute milieu van de pier.

Tevens zijn alle 147 pilaren waarop de pier rust herstelt met glasvezel omhulsels die naderhand gevuld zijn met beton. Ook is er een extra dolphin geplaatst, die het aanmeren van grote schepen makkelijker moet maken.

Opruimen van de zeebodem:

Aquatech-Diving heeft samen met de andere bedrijven die betrokken waren bij de renovatie van de zuidpier, een donatie van $ 11.000,00. Dit bedrag is gebruikt om de rotzooi op te ruimen dat op de zeebodem rond de haven en bij Klein Bonaire.

Dit bedrag is overgemaakt aan Stinapa, de organisatie is opgericht om de natuur op de Nederlandse Antillen te beschermen en te beheren. Met een groot aantal vrijwilligers hebben ze de rotzooi opgeruimd.